Folytassuk tovább Svájcban...

egy magyar kalandjai idegenországban

Hogy mit is keresek itt?

2015. március 25. 19:51 - Karrier

Ez egy jó kérdés!

Ha egy évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy Karácsonykor már Svájcban szitálom a pigmentet, hogy kellően kicsi darabkáival retusáljak, akkor valószínűleg körberöhögöm.
Illetve csak szomorúan rázom a fejem.

Szóval a hosszas jelentkezési procedúra után szeptember végén kezdődött életünk új szakasza, amikor is Svájcban restaurátor lettem.

Ősnyomtatványok restaurálása a fő cél és üres időben pedig egyéb nyalánkságok.
Akik ismernek tudják, hogy mennyire érdekel a nyomdászat, így aztán könnyű elképzelni, hogy micsoda öröm a világ első, nyomtatott könyveit restaurálni.
Nem mellesleg szuper munkahelyen, profi kollégákkal, jó hangulatban.

A jó hangulatot néha beárnyékolja, ha Pál Utcai Fiúk akusztikus koncertet hallgatok munka közben, ami igen-igen le tudja törni az ember kedvét. Olyankor "rossz" hangulatom támad: azt hiszem ezt hívják honvágynak (vagy nagyon közel van hozzá).

Vissza kicsit a pigmentekhez, Amikor először mondták, hogy pigmentekkel retusáljuk a kész termékeinket, akkor kicsit megijedtem, Az én színekre vaksi szemeimmel nehéz feladatnak tűnt. De azért belejöttem.

imag1039.jpg

imag1038.jpg 

Szólj hozzá!
Címkék: kezdetek

A bejegyzés trackback címe:

https://schwyzerdutsch.blog.hu/api/trackback/id/tr937304796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása