Folytassuk tovább Svájcban...

egy magyar kalandjai idegenországban

Költözésünk története - 1. rész

2015. január 18. 18:55 - Karrier

2015. 01. 15. A NAP - este indulnia kell a teherautónak, hogy péntek reggel a határnyitásra ott legyünk.

És amíg az ember eljut odáig...

...Aki olvasta a karácsonyi bejegyzést, az tudja, hogy összepakoltunk a két ünnep között. Illetve megpróbáltunk. Mert nem ment minden zökkenőmentesen. Az idő kevés volt, és bár az elején jól haladtunk. a végére, ami persze már az "apróságokat" jelenti, elfogyott a lendület. Én visszajöttem 3-án, mert dolgozni azért kell, Gabi próbált még egy két dobozt megtölteni otthon. 

01. 12. Hétfő
Végül is abban állapodtunk meg, hogy hétfő este elindulok haza, és akkor így egy nappal több van még az összecsomagolásra. Nagy szerencse, hogy így döntöttünk, mert a végén a sok intézkedés közepette sem sikerült befejezni a dolgokat.

01.13. Kedd
Csomagolás, dobozolás, rohangálás. A telefont nem lehet ám úgy lemondani, hogy én 13-án bemegyek és azt mondom, hogy hónap végével nem szeretném már használni és megszüntetném. "Most, vagy soha!" elvet vall a T-Com. Csak ügyvédi pecsétes meghatalmazással lehet másvalakinek lemondani. De kell egy még a kocsira, a lakásra, a postára...

01. 14. Szerda 
Pakolás, intézkedés, dobozolás, káromkodás, nemleszünkkész-nemleszünkkész!
És este jött a feketeleves. Úgy történt ugyanis, hogy a barátaink akiknek kiadtuk volna a lakást, este hívtak, hogy szeretnének velünk személyesen beszélni. BUMM! Már tudtam, hogy baj van. Jöttek is hamar és mondták, hogy nem olvasták el az apróbetűset, és sikerült olyan szerződést kötniük, hogy ha most felmondnak (a szerződésben kikötött 1 hónapos felmondási határidővel), akkor fejenként 200000 Ft-ot kell fizetniük, mert augusztusig megfizettetik velük az albérletet, és nem is kereshetnek maguk helyett mást. Szóval nem tudnak jönni. :( Szomorú.
Ez, mondanom sem kell, hogy mekkora érvágás anyagilag...

01. 15. Csütörtök
10:00 Irány a teherautóért.
Az ám! Csakhogy nem nyílik az ajtaja. Tegnap letörték a zárat. 
Időbe belefér, elmenni lemondani az életbiztosítást, hogy valamivel kompenzáljuk a lakásdolgot.
11:45 Ismét a teherautóért, mert már biztosan megszerelték. Hát nem! Hátsó ajtó az már biztos nem lesz rajta, egy negyedóra és kész az oldalajtó!
12:45 Kész a teherautó, csak oldalajtó van. Sebaj! Sietősen, mert a pakolós fiúk fél egyre jöttek. És ott állnak a ház előtt, csak mi nem vagyunk ott. Tankolás tele.
14:30 A harmadik emeletről költöztünk (lift nincs). Bepakoltunk annyi dobozt, bútort, holmit amennyit csak tudtunk! Hely van még a kocsin, irány a mérlegelés, hogy hátha lehet még könyvet is pakolni. Össztömeg 3500 kg. A MÉH telepen voltak olyan kedvesek és lemérték az autót. 4340 kg. UHH! Az egy kicsit sok. Baj van. Túltoltuk Béláim! Közben a reggel már gyanús jobb első kerék leeresztett. Hazafelé gumiszervíz.
Közben telefonáltam Gabinak, hogy találja ki mit pakolunk vissza, mert 700 kg pluszban vagyunk.
15:15 Megnéztem a forgalmit. Láss csodát, az előre megkérdezett "Ebbe nyugodtan pakolhatsz 1400 kg-ot!" hekyett, csak 1170 kg rakható! Telefon a bérautós cégnek, hogy ez így nem jó, megmondtam mennyi kell, nem olyat adtak, adjanak másik autót. Találtak is olyat amibe 1480-at lehet pakolni, de az majdnem fele akkora. Kivettük a bútorokat (író- és dohányzóasztal), nyomdagép, apróságok. Közben hiába számoltunk nem akart sehogysem összeállni a dolog. És a fiúk sem voltak boldogok, hogy amit egyszer már lehoztak, azt most vihették vissza a harmadik emeletre.
16:30 Elindultunk a bérautós céghez, ahol a két autót egymás mellé állítva gyorsan átpakoltunk. De én teletankoltam a másikat, az új tankja pedig üres. Mondom, hogy akkor ugye kifizetik a tankolást. Nem ők! Majd leszívják és mire visszajövök megkapom a 80 l dízelt. Mondtam, hogy nem jövök vissza!!! Elköltözöm! De már kezdett eldurranni az agyam a kiesett 3 óra miatt, a lukas gumi miatt, az autócsere miatt, és még a szarakodás is... ...érezték. Kifizették.
17:00 Minden bepakolva a kisebbik teherautóba. Irány egy másik mérleg, mert a MÉH telep már nincs nyitva. Szerencsére, ha az embernek jó barátai vannak, akkor megoldják ezt a gondját is! Nekem jó barátaim vannak. Mérleg: 3460 kg, Igaz, hogy csak ketten ültünk benne, nem hárman, de az a plusz 100 kg aki még jön, még belefér. Sem íróasztalt, sem könyveket, sem egy csomó dobozt nem tudtunk berakni. Kell még egy kört jönni!

De előbb: Húzás mindenkinek haza pihenni, vár ránk a nagy út! Este 11-kor indulunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schwyzerdutsch.blog.hu/api/trackback/id/tr247086387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása