Folytassuk tovább Svájcban...

egy magyar kalandjai idegenországban

Fribourg/Freiburg

2014. november 05. 19:25 - Karrier

Egy újabb várost ismertem meg, persze csak futtában. És újabb magyarokkal is ismerkedtem. Ágival, Raffaellel és kisfiukkal, Milánnal. Nyolcasban mentünk vasárnap Fribourgba. 
Raffael azt mondta, hogy a Sarine folyó "víz-" illetve sokkal inkább nyelvválasztó, hogy itt már franciául beszélnek. 

De az is igaz, hogy idáig kellett menjek, hogy csinos nőt lássak Svájcban. Ha nem is feltétlen szépet, de csinosat, ízlésesen felöltözöttet. egyszóval stílusosat. A kirakatok is egészen szépek voltak, a város franciásan koszos, nem olyan pedáns, mint a német részeken (ami amúgy nem sokkal különb mint otthon).

3 kisgyerekkel persze nem lehet óriás városnézést tenni, de azért voltunk múzeumban is - Gutenberg nyomdamúzeum - és persze gyerekprogram is volt, meg McDonald's (a sültkrumplit minden gyerek megeszi). 

És nagyon izgalmas volt a Funicular nevezetű siklón leereszkedni az alsóvárosba. Ez állítólag valami vízzel (szennyvízzel) működő sikló/felvonó, ami nagyon büdös. Találtam egy videót róla, nekem sajnos eddigre lemerült a telefonom. Azért a budapesti sikló a várban messze veri! És annak még szaga sincs.

fribourg.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://schwyzerdutsch.blog.hu/api/trackback/id/tr216867853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása